Fotogalerie 2010
Start Onze Goulds
De Gouldamadine
Onze kooien
Onze verzorging
Onze jongen 2008
Onze jongen 2009
Onze jongen 2010 Voorbereiding
Broedronde 1
Broedronde 2
Onze jongen 2010 conclusie
Onze jongen 2011 Broedronde 1
Onze jongen 2011 Broedronde 1 en 2
Onze jongen 2011 Broedronde 1 en 2
Onze jongen 2012
Onze jongen 2012
Onze jongen 2012
Onze jongen 2013
Onze jongen 2013
Gewicht toename jong
Onze Fotogalerie
video's van Onze goulds
Proberen blauwborsten te kweken
Proberen blauwborsten te kweken
Proberen blauwborsten te kweken
Goulds te koop
Tentoonstelling 2013
tentoonstelling
Tentoonstellingen 2011
District tentoonstelling 2010
tentoonstelling bij Luscinia 2010
TT SNGN regio 7 2010
jeugd districtsdag 2010
tentoonstelling
Links
Contact
Onze Goulds 2010

Onze jongen 2010 conclusie

Het weer tijdens het broedseizoen was in het begin erg koud en de laatste ronde erg warm. Wat verder op viel was dat de wind riching veel noordelijk was. Of dit invloed op het broedseizoen heeft gehad weet ik niet.

Het broedseizoen is goed verlopen. Totaal hebben wij 73 jonge goulds op stok gekregen.  Helaas is er 1 overleden toen die drie maanden oud was. Oorzaak onbekend. Gewicht was wel toe genomen met 2 gram.

Het koppel Bichenow Astrilde die in de grote kooi zou broeden is niet goed gegaan. Omdat de goulds die in de grote kooi nog waren hun verjaagde en het nestkastje inpikten. Omdat de goulds eieren gelegd hadden en gingen broeden heb ik ze door laten gaan. Dit koppel heeft twee nestjes groot gebracht. Wat opviel was het fel verdedigen van het nest van de pop.

De eerste ronde verliep redelijk goed. Alleen mijn oudere koppels lieten het af weten. De tweede ronde verliep erg wisselvallig waarschijnlijk door te veel pinkies te geven. Waar door de stelletjes te driftig werden.  Zeker de jonge koppels.

Drie koppels hebhen wij nog een extra ronde laten broeden. 1 koppel had de eerste ronde geen jongen gehad en de tweede ronde waren de eieren niet bevrucht. Hebben er eieren van andere goulds onder gelegd, zodat ze ervaring met jongen kregen. Deze jongen brachten ze  goed groot.  Toen de jonge uit het nest waren legden ze gelijk weer nieuwe eieren en liet de jongen niet meer het nestkastje in. Toen de eieren bevrucht bleken te zijn hebben wij ze door laten gaan en de jongen in de grote kooi geplaatst. Het andere koppel had zes jongen waarvan wij twee in het andere blok hebben gelegd. De jongen van dit blok waren dood gegaan. Wat op viel was dat alle jongen bijna even zwaar waren. Wat waarschijnlijk niet gelukt was als alle zes de jongen bij elkaar waren gebleven.

In principe rapen wij geen eieren alleen de tweede ronde als de ouders de jongen niet uit het nest houden en ze toch beginnen met eieren leggen. Onze jongen kwamen in het algemeen bijna allemaal gelijk uit. Als ze niet gelijk uit kwamen hadden wij het idee dat de ouders later begonnen met voeren (dit weten wij nog niet zeker). Alle goulds zitten nu in de grote kooi en leven nu echt in een groep.

Nu nog wachten tot dat alle vogels hun oorspronkelijke veren kleed hebben. 


  

Onze Goulds

onze goulds 2010